Προβάδισμα ΝΔ σε παράσταση νίκης και πρόθεση ψήφου



Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης, καταγράφει το βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Η ΝΔ εμφανίζεται ως ο αδιαφιλονίκητος νικητής συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% έναντι 43% του ΣΥΡΙΖΑ.Στην πρόθεση ψήφου πρώτη έρχεται η ΝΔ με 28,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 27,5%. Τρίτη έρχεται η Χρυσή Αυγή με 11% και το ΠΑΣΟΚ είναι τέταρτο με 8%. ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ ισοβαθμούν με 6,5% και το ΚΚΕ παίρνει 5,5%.

Ο Φώτης Κουβέλης παραμένει πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με ποσοστό 43%, ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 39% και τρίτος ο Αλέξης Τσίπρας με 36%. Ωστόσο, κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν πιάνει τη «βάση» του 50% στις θετικές γνώμες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κρίθηκε καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 41% των ελλήνων πολιτών, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε καταλληλότερος από το 26%. Ο «κανένας» λαμβάνει ποσοστό 31%.

Η τρικομματική κυβέρνηση εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερη με ποσοστό 34% από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 21%.

Αναφορικά με την αναγκαιότητα των εκλογών, το 60% θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται εκλογές, αντίθετα με το 36% που εκτιμά ότι μάλλον χρειάζονται.

Το 49% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι τελικά θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αντίθετα με το 42% που εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

http://www.trelokouneli.gr/probadisma-nd-se-parastash-nikhs-kai-prothesh-psifou/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια