«Το μισό Αιγαίο αλλιώς αποσύρεται η Τουρκία από το ΝΑΤΟ» το σχέδιο εκβιασμού του Ρ.Τ.Ερντογάν – Άμεσες οι εξελίξεις στο Αιγαίο Πέλαγος





Χοντρό πόκερ θα παίξει ο Ρ.Τ.Ερντογάν εκβιάζοντας το ΝΑΤΟ να μην εμπλακεί σε ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό επεισόδιο.Η Τουρκία έχει άμεσο και αποφασιστικό σχέδιο που είναι ήδη σε εξέλιξη με απόφαση του Τούρκου προέδρου, να αποχωρίσει από την συμμαχία…εδώ και τώρα αν δεν αποκτήσει το μισό…Αιγαίο ως αντιστάθμισμα σε ενδεχόμενη κουρδοαμερικανική προσέγγιση και απώλειες εδαφών! Την ύπαρξη αυτού του σχεδίου αναφέρει ουσιαστικά τουρκική κυβερνητική εφημερίδα.

Όλα τα γεγονότα , οι δηλώσεις και τα δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία είχε σχέδιο αποχώρησης από το ΝΑΤΟ , το οποίο ο τύπος της χώρας το αποκαλεί στα αγγλικά «North Atlantic terrorist Organization», με τις εξελίξεις πλέον να είναι καταιγιστικές και για την Ελλάδα.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατηγορεί το ΝΑΤΟ ως τρομοκράτες ενώ χώρα τρομοκρατών θεωρεί πλέον και την Ελλάδα! Τυχαίο;

Ο τύπος ο οποίος πρόσκειται στον Ερντογάν μιλάει σαφώς για μια νέα εποχή και νέες εξελίξεις.

Όλα ξεκίνησαν μετά το ταξίδι του διευθυντή της CIA στην Τουρκία στο οποίο παρουσιάστηκε ναι μεν η πρόταση των ΗΠΑ για κοινή στρατιωτική προσπάθεια για την κατάληψη της πόλης Ράκκα στην Συρία, η οποία όμως αποσύρθηκε στην συνέχεια.

Η αντιπαράθεση μεταξύ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ άρχισε να εμφανίζεται για τα καλά, αναφέρει τουρκική εφημερίδα με ισχυρές διασυνδέσεις στο κύκλο του Ερντογάν.

Χθες έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα απαίτησε την απόσυρση της νατοϊκής δύναμης από το Αιγαίο λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος, ….διότι «επηρεάζεται» άμεσα η τουρκική κυριαρχία στην ίδια περιοχή και προφανώς και τα σχέδια εναντίον ελληνικής μικρονήσου ή βραχονησίδας.

Η Τουρκία, σε κάθε συνεδρίαση του ΝΑΤΟ το 2017 ζητάει συνεχώς την ακύρωση της αποστολής της συμμαχίας στο Αιγαίο, και το ίδιο επανέλαβε πρόσφατα σε μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες πριν από μία εβδομάδα.

Οι Τούρκοι , παρά την επιμονή της Γερμανίας και της Αγγλίας δηλώνουν ότι η δύναμη του ΝΑΤΟ πρέπει να λάβει τέλος στο Αιγαίο Πέλαγος, διότι την ίδια αποστολή εκτελεί και το τουρκικό ναυτικό, πολύ καλύτερα.

Η στάση αυτή της Άγκυρας συμπίπτει με την επαναπροσέγγιση της με τις Ευρασιατικές χώρες. Ενώ όπως είναι γνωστό, η Τουρκία συμμετέχει σε εξελίξεις και επίσημες συνομιλίες με την Ρωσία για την ένταξη της στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης .

Με λίγα λόγια, η Τουρκία έχει έρθει πιο κοντά στην Ευρασία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ενώ «απομακρύνεται» συνεχώς από το ΝΑΤΟ.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η επικείμενη προμήθεια ρωσικών πυραύλων S-400 , η οποία είναι η πλησιέστερη επιλογή για το νέο σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας.

Δεν υπάρχει περίπτωση μέλος του ΝΑΤΟ να προμηθευτεί ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 διότι η συμμαχία δεν πρόκειται να «διασυνδέσει» τα συστήματα αυτά με αυτά της συμμαχίας για ευνόητους λόγους .

Ελλάδα και Κύπρος όμως έχουν επαφή με την Ρωσία και σε αυτόν τον τομέα χωρίς προβλήματα, αναφέρουν οι Τούρκοι .

Η «βόμβα» όμως ήρθε από τον πρόεδρο του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι , ο οποίος δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του δήλωσε ότι θα «βγάλει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ».

Ο Ζιρινόφσκι σε ομιλία του στην κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου δήλωσε : «Μίλησα με τον Πρόεδρο Ερντογάν, το μέλλον της Τουρκίας, μου είπε είναι να βγούμε από το ΝΑΤΟ».

Τουρκία , Ρωσία και Ιράν έχουν σχηματίσει μια συμμαχία και ετοιμάζονται να υπερασπιστούν το δικαίωμα της ύπαρξης αυτής της συμμαχίας.

Όλα αυτά έβαλαν «πολλούς ψύλλους στα αυτιά» των Αμερικανών οι οποίοι ετοιμάζονται να εγκλωβίσουν την χώρα με όλα τα μέσα και φυσικά να «αλλάξουν» πάση θυσία την ρότα που έχει πάρει ο Ερντογάν με το σχέδιο του για ολοκληρωτική αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

Οι εξελίξεις ήδη τρέχουν «μπροστά μας» για αυτό και έρχονται συνεχώς στην Ελλάδα Αμερικανοί νατοϊκοί αξιωματούχοι .




ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: «Το μισό Αιγαίο αλλιώς αποσύρεται η Τουρκία από το ΝΑΤΟ» το σχέδιο εκβιασμού του Ρ.Τ.Ερντογάν – Άμεσες οι εξελίξεις στο Αιγαίο Πέλαγος http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/02/blog-post_5339.html#ixzz4ZtX491Th

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια