Το πεντακοσάευρο, και τα κολαριστά 100ευρα των Λαθρομεταναστών




Επισκέφθηκα σήμερα το πρωί το κατάστημα της Vodafone στην οδό Μεραρχίας στις Σέρρες. Την ώρα που με εξυπηρετούσαν, παρατήρησα δίπλα μου τρείς «μετανάστες» χαμογελαστούς και ομιλητικούς, γύρω στα 35, οι οποίοι θέλαν να αγοράσουν ένα κινητό αξίας 300 ευρώ και ήθελαν να πληρώσουν με 500ευρω. Ο υπεύθυνος του καταστήματος, τους είπε ότι δεν μπορεί να το δεχθεί και τους ζήτησε να πάνε να το χαλάσουν. Έφυγαν και του είπαν να κρατήσει τη συσκευή και θα έρθουν αργότερα.

Δεν μου φάνηκαν ταλαιπωρημένοι, πεινασμένοι, απελπισμένοι και καταδιωγμένοι πρόσφυγες. Ρώτησα τον υπεύθυνο του καταστήματος και μου είπε ότι οι «μετανάστες» που φιλοξενούνται στις Σέρρες, αγοράζουν συνήθως συσκευές αξίας 500-600(!!!) ευρώ, τις οποίες οι Σερραίοι ούτε που μπορούν να τις πλησιάσουν, πάντα με μετρητά, αλλά δεν μπορούσε να δεχθεί συναλλαγή με 500ευρω.


Στο παραπάνω σημερινό περιστατικό, θα ήθελα να προσθέσω και την προσωπική μου εμπειρία, όταν πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκα την «δομή φιλοξενίας» εδώ στις Σέρρες και παρατήρησα πολυάριθμους μετανάστες να είναι φορτωμένοι με σακούλες γεμάτες ψώνια από το παρακείμενο κατάστημα Lidl (τυχαία άραγε η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου «φιλοξενίας»;;;), ενώ είναι γνωστό ότι τους παρέχεται σίτιση δωρεάν, καθώς και τα απαραίτητα είδη υγιεινής και καθαριότητος.

Ερωτήσεις προς όλους:
1) Μήπως κάτι δεν πάει καλά με την όλη υπόθεση;;;;
2) Έχουν τόσα πολλά χρήματα για να αγοράζουν χωρίς να το πολυσκέφτονται τηλέφωνα αξίας 500-600 ευρώ ή χρηματοδοτούνται από κάπου;;;;
3) Ποια είναι η προοπτική αυτών των «καλών καταναλωτών»;;;
4) Θέλουν να μείνουν στην χώρα μας ή θέλουν να φύγουν;;;

…Τώρα που μεσημέριασε θα πρέπει να το χάλασαν το 500ευρω και να πήραν τη συσκευή. Μετά θα πήγαν μια βόλτα από τους πεζόδρομους για καφέ ή φαγητό και αργότερα για ψώνια από το Lidl, γιατί μάλλον τo δωρεάν φαγητό μέσα στη δομή δεν τους αρέσει. Εγώ είμαι στο γραφείο και αγωνιώ για το πως θα πληρώσω την επόμενη δόση της εφορίας, του ΕΝΦΙΑ και των ασφαλιστικών μου εισφορών, μην τυχόν και λείψει σε κάποιον από αυτούς το 500ευρω και δεν μπορούν να πάρουν μια συσκευή της προκοπής ρε αδερφέ….

Χρήστος Πολατίδης

______________________________________________________
σχολιο της κ.α.π.α.:
…αυτός ο Ελληνας άστεγος γιατί δεν έχει πεντακοσάευρα?


________________________________
http://wp.me/p1QIo0-7Bw

https://kapagriniou.wordpress.com/2016/10/07/lathro-euro/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια