Αυτή η τροφή έχει 1000% περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το μπρόκολο. Μάθετε πως μπορείτε να την έχετε στο σπίτι σας






Τι ξεχωριστό έχουν τα βλαστάρια του μπρόκολου; Σύμφωνα με διάφορους ερευνητές (συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων John Hopkins και Ohio State) περιλαμβάνουν 1.000% περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το μπρόκολο.


Η σουλφοραφάνη η εξέχουσα φυτοχημική ουσία του μπρόκολου καταπολεμά τον καρκίνο σε διάφορα μέτωπα- συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης των καρκινογόνων ουσιών, την πρόληψη της παραγωγής των καρκινικών κυττάρων, την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του μαστού, και τη μείωση του όγκου. Αυτά τα μικρά φυτά βρίσκονται στο προσκήνιο της έρευνας για τον καρκίνο λόγω της μοναδικής τους ικανότητά καταπολεμήσουν τον καρκίνο 50 φορές περισσότερο από το μπρόκολο.

Τα βλαστάρια απορροφούνται εύκολα από τον οργανισμός, καθώς περιέχουν ισχυρά πεπτικά ένζυμα. Η γεύση τους σας επιτρέπει να τα ενσωματώσετε εύκολα σε όλα σας τα γεύματα. Τα βλαστάρια μπρόκολου είναι επίσης εύκολο να φυτευτούν και μπορούν να διατηρηθούν εως και 2 εβδομάδες στο ψυγείο.
7 απλά βήματα για να φυτέψετε τα δικά σας βλαστάρια μπρόκολου

Βήμα 1:

Ξεκινήστε με 3 κουταλιές της σούπας βιολογικούς σπόρους μπρόκολου για φύτευση. Προετοιμάστε τις 3 κουταλιές των σπόρων, ξεπλενοντάς τες καλά σε ένα σουρωτήρι αφαιρόντας τυχόν υπολείμματα.

Βήμα 2:

Τοποθετήστε τους σπόρους σε ένα αποστειρωμένο βάζο (να έχει πλυθεί με βραστό νερό) μεγέθους 1 λίτρου. Γεμίστε το βάζο με 3/4 της κούπας η περισσότερο με νερό. Η ποσότητα του νερού δεν είναι μεγάλης σημασίας, οι σπόροι θα απορροφήσουν όσο νερό χρειάζονται.



Χρησιμοποιείστε το δάχτυλο σας για να βυθίσετε μέσα στο βάζο τους σπόρους που επιπλέουν. Αφήστε το για 8 ώρες.

Βήμα 3:

Σταγγίστε-Ξεπλύνετε-Στραγγίστε και πάλι. Σε αυτό το σημείο θα αφαιρέσετε τα κομμάρια που επιπλέουν και θα στραγγίσετε τους σπόρους. Είναι σημαντικό οι σπόροι να είναι βρεγμένοι, αλλά να μην βρίσκονται μέσα σε νερό γιατί θα σαπίσουν.

Γυρίστε το βάζο σε κλίση 45 μοιρών για 10 λεπτά ώστε να βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι δεν έχουν επιπλέον νερό. Στη συνέχεια τοποθετήστε τους σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο στον οποίο βρίσκεστε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να θυμάστε να τους βρέχετε και να τους στραγγίζετε ανά 8 ώρες. broccoli-sprouts-drainingΣτη συνέχεια ανακινήστε το βάζο ώστε οι σπόροι να είναι στο κάτω μέρο του και βάλτε το να σταθεί σε μια πλευρά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δείτε βγαίνουν 2 φύλλα.





Βήμα 4:

Τοποθετήστε τo σε έμμεσο ή λίγο φως ήλιου για να γίνουν πιο πράσινα. Μετά απο 2 μέρες ξεπλύνετε τα και στραγγίστε τα και θα είναι έτοιμα για να αποθηκευτούν στο ψυγείο.

Βήμα 5:

Αφαιρέστε τον φλοιό των σπόρων, τοποθετώντας τα βλαστάρια σε ένα μπολ με καθαρό νερό. Απαλά βγάλτε τους φλοιούς των σπόρων από τα βλαστάρια και αφήστε τους να επιπλεύσουν στην επιφάνεια του νερού. Μετά καθαρίστε την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι , ξεπλύνετε τα βλαστάρια και ξαναβάλτε τα στο βάζο με ένα διάτρητο καπάκι και γυρίστε το ανάποδα ώστε να φύγει το νερό και αφήστε το έτσι για 8 ώρες.

Βήμα 6:

Τοποθετήστε τα βλαστάρια μπρόκολου στο ψυγείο σε ένα βάζο με καπάκι ή σε ένα τάπερ.

Βήμα 7:

Απολαύστε! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα θρεπτικά βλαστάρια. Ωστόσο, για να επωφεληθείτε πλήρως από τις θρεπτικές τους ιδιότητες το καλύτερο είναι να τα καταναλώνετε ωμά.


Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights © www.hippieteepee.gr

healthy-holistic-living

Το διαβάσαμε από το: Αυτή η τροφή έχει 1000% περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το μπρόκολο. Μάθετε πως μπορείτε να την έχετε στο σπίτι σας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/05/1000_31.html#ixzz4AEq1e2bk

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια